روانشناسی رنگ در طراحی

لوگو چیست
طراحی لوگو چیست ؟ درباره لوگو بیشتر بدانیم
۱۸ بهمن ۱۳۹۶
اصول طراحی لوگو - لوگو ایران
اصول طراحی لوگو حرفه ای
۱۸ بهمن ۱۳۹۶
روانشناسی رنگ

روانشناسی رنگ ، هر رنگ بدون افزودن هیچ معنایی و فارغ از هر فرم مشخص، می تواند باروح انسان در هزاران راه مختلف سخن بگوید. رنگ تأثیر بسیار زیادی در زندگی، شخصیت، تجارت و روحیه افراد دارد و توجه به رنگ‌هایی که افراد ایجاد می‌کنند ما را به روحیه آنها راهنمایی می‌کند. روانشناسان عقیده دارند رنگی که برگزیده و دلخواه کسی است می‌تواند گویای خصوصیات اخلاقی و روانشناسی او باشد.

اسکار وایلد:
مغز ما به گونه‌ای برنامه ریزی شده است که به رنگ‌ها پاسخ می‌دهند. آنها تفکرات و احساسات ما را شکل می دهن

روانشناسی رنگ در کسب و کار
روانشناسی رنگ در کسب و کار

روانشناسی رنگ در کسب و کار

برا اساس تحقیقات صورت گرفته تاثیر رنگ‌ها بیشتر از تنها یک حالت می باشد. رنگ ها این توانایی را دارند تا عادت‌های خرید ما را تغییر دهند. شاید عجیب به نظر برسد اما این امر حقیقت دارد که انتخاب رنگ مناسب می‌ تواند شانس شناخته شدن برند شما را تا ۸۰ درصد افزایش دهد و به طور مستقیم سبب جلب اطمینان بیشتر مشتریان شما گردد. یکی از موارد مهمی که طراحان باید دانش کافی نسبت به آن را داشته باشند و قادر باشند تا از آن به خوبی استفاده کنند، روانشناسی رنگ تئوری رنگ‌ها می باشد. رنگ‌ها گونه‌ی غیر کلامی ارتباطات می‌باشد که می‌تواند به وضوح از پیامی صحبت به عمل آورد. رنگ‌‌ها می‌توانند حالتی را به وجود بیاورند که به واسطه‌ی آن احساس انتقال یابد و یا فرد ترغیب به انجام واکنشی خاص از خود در قبال آن شود. زمانی که پالت رنگ مناسبی را انتخاب کرده باشیم، قادر خواهیم بود تا داستان برند خود را با قدرت بیشتری بیان کنیم.

رنگ شناسی در طراحی لوگو

در اصول طراحی لوگو رنگ شناسی یکی از فاکتورهای مهم در بیان داستان برند شما در یک لوگو می باشد،
طراحان به مهار قدرت روانشناسی رنگ در طرح‌های خود نیاز دارند و این موضوع در هیچ زمینه‌ای به اندازه‌ی طراحی لوگو مهم نیست. خیلی از کارفرمایان کسب و کار‌های کوچک ترجیح می دهند رنگ مورد علاقه شان روی طراحی علامت تجاری استفاده شود، شاید هم به صورت شهودی و غریزی رنگ مورد نظرشان را انتخاب کنند. اما همان طور که متخصصین می گویند، رنگ‌هایی که برای لوگوتان انتخاب می‌کنید، حاوی پیغام‌هایی از طرف شرکت مورد نظر به مصرف کنندگان هستند.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله رنگ بندی در طراحی لوگو را مطالعه کنید

رنگ های یک رنگین کمان:

اجازه دهید از رنگ‌ها شروع کنیم، درست از زمانی که، مغز ما برای پاسخ به رنگ‌هایی که دریافت می‌کند قابلیت این را داشته باشد تا به طور ناخودآگاه، پیامی را دریافت کند. ما بر اساس رنگ قرمز چراغ راهنمایی و رانندگی ماشین خود را از حرکت باز می‌داریم و با سبز شدن همان چراغ مجددا شروع به حرکت می‌کنیم ما گاهی از طریق رنگ‌ها علامت خطر و یا امنیت دریافت می‌کنیم. بنابراین، رنگ‌ها و روانشناسی رنگ در زندگی روزمره‌ی ما نقش مهمی ایفا می کند و ما باید آنها را به خوبی شناخته و هر یک از آن ها را به درستی انتخاب نماییم. اگر یک تصویر گویای هزاران لغت می باشد، یک تصویر با رنگ‌های معنا دار و قابل درک، میلیون‌ها برابر ارزشمندتر بوده و در حافظه ماندگار تر خواهد شد. در این زمینه تحقیقات و آزمایش های فراوانی صورت گرفته شده است. در این بخش به معنای چند رنگ به طور مثال اشاره می کنیم:

معنی رنگ‌ها در روانشناسی رنگ‌

معنی رنگ‌ها در روانشناسی رنگ‌

معنی رنگ قرمز

رنگ قرمز گرم ترین و محبوب ترین رنگ در بین مردها و افراد برونگرا است. رنگ قرمز به اندازه خون و آتش گرم است. قرمز فریاد شور و شوق، انرژی، عشق، میل و عزم و اراده است. به همین دلیل است که بسیاری از کشورها این رنگ را در پرچم های خود گنجانده اند. رنگ قرمز باعث افزایش متابولیسم در بدن انسان، افزایش فشار خون، اشتها و تنفس می‌شود. اگر می خواهید توجه مردم را جلب کنید، رنگ قرمز را انتخاب کنید.

معنی رنگ زرد

این رنگ پر جنب و جوشکه غالباً با تابش درخشان آفتاب در ارتباط است پیام آور شادی در جهان است. رنگ زرد فعالیت ذهنی را تقویت می کند، شادی را افزایش می دهد و باعث رشد عضلات می‌شود. اگر به دنبال جلب توجه هستید، رنگ زرد هم مانند قرمز، تمام نگاه‌ها را به خود جلب می‌کند. با این وجود استفاده زیاد از آن توصیه نمی‌شود. برای نمونه، نوزادان تمایل دارند در اتاقی با رنگ زرد گریه کنند. رنگ زرد همچنین باعث بی حوصلگی، احساس عدم امنیت، ترس، انزوا، عزت نفس پایین و بسیاری موارد دیگر می شود. بنابراین، بهتر است در طرحی لوگوی خود از رنگ زرد به صورت متعادل استفاده کنید.

روانشناسی رنگ آبی

آبی، رنگ اقیانوس و آسمان. رنگی آرامش بخش که تخیل انسان را با آرامش و آزادی نوازش می‌دهد. همچنین به ما الهام می‌کند تا وفادار، صادق، با اعتماد به نفس و باهوش باشیم. به همین دلیل آبی یک رنگ کاملاً مناسب برای شرکت‌ها است. آبی به طور قطع باعث ایجاد آرامش در بدن می‌شود زیرا کند شدن متابولیسم بدن انسان را در پی دارد. با این حال، هنوز هم می تواند پویا باشد. به عنوان مثال، آبی روشن می تواند تأثیر چشمگیری در طراحی آرم شما بگذارد، در حالی که آبی بیش از حد شما را به سمت افکار مالیخولیایی، خود محوری یا منفی نگری می کشاند.

معنی رنگ سبز

رنگ سبز در روانشناسی رنگ نمادی از زندگی، شروع تازه، امنیت، باروری و طبیعت است. سبز همچنین نمادی از پول، بانکداری، جاه طلبی و ثروت است. اغلب اوقات رنگ سبز نشانگر عدم تجربه و رشد مداوم است. این رنگ چه از نظر جسمی و چه از نظر عاطفی، برای ما دارای اثرات درمانی مانند اثر تسکین دهنده بینایی است.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله چگونه طراح لوگو حرفه ای شویم را مطالعه کنید.

معنی رنگ بنفش

رنگ بنفش ترکیب کاملی از ویژگی‌های آتشین رنگ قرمز و اقیانوسی از رنگ آبی است. رنگ بنفش اغلب به عنوان رنگی مقدس، ظریف و گرانبها در نظر گرفته می شود. این رنگ همچنین نمادی از معنویت، اشتیاق، نشاط، بالندگی و همچنین قدرت، اشرافیت، تجمل و جاه طلبی است. گنجاندن این رنگ در طراحی لوگو، ظرافت، جادو و تجمل را نشان می دهد.
در طراحی لوگو معمولا از رنگ بنفش به عنوان رنگ اصلی استفاده نمی شود. از بین ۱۰۰ برند معتبر در ایالات متحده، کمتر از ۵ درصد شرکت ها از این رنگ در طراحی آرم خود استفاده می کنند. در بین انواع طیف رنگ ها، کار با رنگ بنفش می تواند دشوار باشد زیرا دارای کوتاهترین فرکانس طول موج قابل مشاهده برای چشم انسان است.

معنی رنگ سیاه

رنگ سیاه در رنگ شناسی نبود رنگ است. اما این رنگ به شما احساس پوچ بودن نمی‌دهد؛ بلکه قدرت، اقتدار، پختگی و ظرافت را نشان می‌دهد؛ حتی نمایانگر مرگ، شر و پرخاشگری هم هست. رنگ سیاه یک رنگ شرکتی هم هست: نشانگر یک شهرت با اعتبار. رنگ سیاه اعتماد به نفس را افزایش می دهد و همچنین القای احساسات مرتبط با پوچی را از بین می برد.

معنی رنگ قهوه‌ای

قهوه ای می‌تواند حس اعتماد، اطمینان و وحدت را به شما بیفزاید. این رنگ می‌تواند یک طرح را متعادل کند و همچنین باعث آرامش شما شود. همچنین دارای تن‌های خاکی است که به طبیعت باز می گردد.

معنی رنگ سفید

این رنگ نمادی از بی گناهی، پاکی، شروع تازه و پاکیزگی است. رنگ سفید همچنین نشان دهنده خونسردی و سادگی است. بنابراین، به شفافیت ذهنی کمک می‌کند. بسیاری از طراحان برای ابراز احساس سادگی، کمال و بی گناهی از رنگ سفید استفاده می کنند. با این وجود، توصیه می شود از رنگ سفید به صورت هوشمندانه و در ترکیب با رنگ های دیگر استفاده کنید.

رنگ در کشورها و فرهنگ های مختلف

سخن آخر روانشناسی رنگ

بخاطر داشته باشید که معنی رنگ در کشورها و فرهنگ های مختلف متفاوت است. مثلا در مورد رنگ قرمز ممکن است برداشت‌های مختلفی در نقاط مختلف جهان وجود داشته باشد. همچنین سایه‌ها، رنگ‌های مختلف و معانی آن ها را تغییر می‌دهند. بنابراین، بهتر است در طراحی لوگو برای مشتری خود دقت کنید که از کدام رنگ ها استفاده می کنید و مطالعه زیادی در مورد روانشناسی رنگ داشته باشید.